آثار تاریخی منحصر به فرد لیلان

امروز و ساعت دقیقه می باشد.



درباره ما

ليلان كهن پايتخت آذربايجان
به وبلاگ ما خوش آمدید: هدف ما از ايجاد اين وبلاگ ارائه اطلاعات تاريخي،علمي،ورزشي،فرهنگي، اجتماعي و معرفي شهر ليلان است



امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 19
بازدید ماه : 19
بازدید کل : 3107
تعداد مطالب : 18
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1



جستجوگر پیشرفته سایت



آثار تاریخی منحصر به فرد لیلان

آثار تاریخی لیلان:

لیلان دارای آثار تاریخی باارزشی میباشد که باور کردنش کمی برای بعضی ها سخت و برای بعضی ها تعجب برانگیز است. اگر فرصتی باشد به برخی از آنها اشاره خواهم کرد در آن صورت خواهید دید که این آثار نه تنها در منطقه بلکه در ایران بی نظیر هستند. البته از یک شهری که قبلاً پایتخت بوده بعید نیست.

ابسیدین:

یکی از آثار با ارزش و منحصر به فرد لیلان، سنگ ابسیدین (obsidian) است که قدمتی بیش از 12 هزار سال دارد. این سنگ بی نظیر نه تنها در لیلان بلکه در ایران هم اولین است( به نقل از دکتر یوسف مجیدزاده دکترای باستان شناسی و استاد دانشگاه تهران و فرانسه) که توسط بنده(مصطفی پیری زاد لیلان) کشف و به شماره ثبتی x در فهرست آثار ملی ایران به نام مصطفی پیری زاد لیلان ثبت و به موزه آذربایجان اهداء شده است. نمونه بزرگتر از آن را در اثر عدم آگاهی و بی اطلاعی چند سال پیش از دستمان ربودند ولی این یکی را به موزه تحویل دادم و هم اکنون در ردیف اول موزه آذربایجان به نمایش گذاشته شده است. این سنگ ابسیدین بیچاره هم هر ازگاهی تب و لرزی به تنش می نشیند، می دانید چرا؟! از بس که گاهی اوقات نه تنها دیده شده که از موزه ها خود اشیاء را می دزدند گاهی دزدی هویت هم در مورد اشیاء موزه ها هست که شامل این سنگ ابسیدین شده است البته به شکل خفیف و ماهرانه و واقعاً ماهرانه؟!!!!  آنهم از طرف یک کسی که القابی همچون استادی ، الحاجی، فرهنگی، و عضویت در شورای شهر را با خود به یدک می کشید و اخیراًهم به  امانتداری شهر اولین هامی اندیشیده!!!.البته از بعضی ها بعید نیست چون اشیاء عتیقه از دیر باز وسوسه بر انگیز بوده و خیلی ها را به نان و نوایی رسانده و برعکس. ولی این حاج استاد گرامی فرهنگی میخواستند با این دزدی (فرهنگی) به یکی از امانتداران شهر اولین ها بپیوندند که خوشبختانه تبریزی ها این بارگران را بدوش این حاج، استاد،فرهنگی ننهادند.در نتیجه این سنگ ابسیدین در حال حاضر در ویترین خودش در ردیف اول موزه آذربایجان در کنار دیگر دوستانش راحت خوابیده و در کمین شکار اولین نگاههای میهمانان داخلی و خارجی به انتظار نشسته و آنها را یکی یکی شکار می کند....اگر میخواهید ببینید این یکی امتحانش همیشه مجانی نیست ولی به هزینه اش می ارزد.

ادامه مطالب در مورد ابسیدین لیلان:

سنگ ابسیدین مکشوفه از لیلان از حیث بزرگی بنا به گفته کارشناسان باستان شناسی در ایران همتایی ندارد از آنجایی که این سنگ هم در حال حاضر در ردیف اولین های تبریز جا گرفته اولاً نشانه افتخار و سرافرازی شهر لیلان و ثانیاً استان مان است که بدینوسیله برگ زرین دیگری بر تاریخ پر افتخار آذربایجان عزیزمان افزوده است.

گفتنی است در دنیای باستان شناسی مطالعات گسترده ایی در این خصوص صورت گرفته و در ایران هم صورت می گیرد بطوریکه ازطرفدانشگاه تهران برای بررسی مقدماتی چند نفر به لیلان آمده بودند ولی انتظار می رود اگر مسئولین امر جهت بررسی و تحقیق عمیق تر موضوع گامهای موثری بردارند قطعاً به یافته های با ارزش تری در مورد شهر لیلان دست خواهند یافت. مطمئناً این یافته سر نخهایی از یک تجارت فوق العاده با ارزش بین المللی از دنیای باستان را به ما نشان خواهد داد که از طریق لیلان با دنیای باستان در ارتباط بوده است. با اثبات این مبادله تجاری این مدعا که از لیلان یکی از شاخه های جاده ابریشم عبور می کرده را نیر قوی تر خواهد کرد.  

 



17 / 9 / 1392 ساعت: 2:29 بعد از ظهر
مطالب تصادفی
مطالب مرتبط
بخش نظرات این مطلب
این نظر توسط اعتبار در تاریخ 1392/9/21/4 و 12:50 دقیقه ارسال شده است

<-CommentGAvator->

سلام با عرض خسته نباشید آقای پیرزاد همانطور که قبلا هم بهتون گفتم رفتم وبلاگش را دیدم آره متن قبلی را اصلاح کرده قبلا نه عکس شما بود نه اسمی از شما آورده شده بود .


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 18
کل نظرات کل نظرات : 2
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا تعداد اعضا : 1

آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 15
بازدید دیروز بازدید دیروز : 4
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 2
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 0
بازدید هفته بازدید هفته : 19
بازدید ماه بازدید ماه : 19
بازدید سال بازدید سال : 89
بازدید کلی بازدید کلی : 3107

اطلاعات شما اطلاعات شما
آِ ی پیآِ ی پی : 18.225.255.134
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :

ورود کاربران

نام کاربری
رمز عبور

رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری

چت باکس


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

پشتيباني آنلاين

ارتباط با مدیر

تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان تاریخ لیلان و آدرس azargoshasbkav.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نظرات

سید عباس دینی - تخریب ساختمان بجا مانده وتقریبا مشابه به اثار باستانی که در ورودی شهر قرار داشت توسط شهرداری و در راس ان شورای محترم شهر که با افتخار فرمان تخریب را با همت نماینده ی محترم صادر فرمودند
ضربه جبران نا پذیری به وجهه شهر وارد نموذند
اعضای شورای محترم شهر در ابتدای کارشان چنان به اثار تاریخی شهر هجوم اوردند غافل از اینکه گویا تنها با تخریب این ساختمان عظیم بر مشکلات شهر فائق امدند
ایندگان در مورد کار نا پسندیده شورای محترم شهر قضاوت خواهند بود
چرا که حفظ اثار و ارزش ها از کارهای مهم شورا می باشد
کار نیک رفتگان ضایع مکن/
تا بماند نام نیکت یادگار - 1392/10/5
اعتبار - سلام با عرض خسته نباشید آقای پیرزاد همانطور که قبلا هم بهتون گفتم رفتم وبلاگش را دیدم آره متن قبلی را اصلاح کرده قبلا نه عکس شما بود نه اسمی از شما آورده شده بود . - 1392/9/21